+31 6 2124 5452
Oplossing voor de leveranciersmanager
__________
“Ik moet mijn leveranciers maar vertrouwen op hun blauwe ogen”
__________

Ik heb geen inzicht in de kwaliteit van de dienstverlening van onze IT-leveranciers. Ondanks maandelijks overleg komt de gerapporteerde situatie niet overeen met de beleving van onze medewerkers. Een proactieve houding zie ik eerlijk gezegd onvoldoende.

Voor een goede dienstverlening is het nodig om samen te werken maar nu ervaar ik regelmatig strijd als ik zaken bespreekbaar maak. Ik heb daardoor nagenoeg geen invloed op de kwaliteit van de dienstverlening.

Process Manager
Onze ervaring.
__________
“De slager keurt nog steeds zijn eigen vlees”

In IT is het nog steeds gebruikelijk dat leveranciers hun eigen werk beoordelen en erover rapporteren. De opdrachtgever ervaart frustratie door de eenzijdigheid in deze werkrelatie. De demand manager (ook wel IT-regisseur) heeft geen stuur in handen. Er is geen inzicht in de kwaliteit van de IT-dienstverlening. Er ontstaat een ongelijkwaardig gesprek tussen klant en leverancier. Hierdoor stagneert de kwaliteit en staat de relatie onder druk.

Onze oplossing
__________
De onafhankelijke keurmeester spreekt een gemeenschappelijke taal

Wij, als onafhankelijke partij, meten de kwaliteit van IT-dienstverlening.

De Dienstenlandkaart introduceert een nieuwe, gemeenschappelijke taal: een recept voor verbetering voor alle partijen.

De Dienstenlandkaart geeft precies aan welke diensten goed geleverd worden en waar knelpunten zijn. Ook wordt in een handomdraai duidelijk welk team of welke leveranciers dit veroorzaken. Daarnaast meten we ook de user experience. We schetsen waar eindgebruikers blij over zijn en wat ze verbeterd willen zien.

Het onafhankelijke inzicht is de basis voor een betere, gelijkwaardige relatie tussen klant en leverancier.

Dienstenregie-methode
________
IT-organisaties zitten in een spagaat tussen hun business, leveranciers en hun eigen IT-organisatie. Iedereen wil steeds meer. Maar hoe manage je dat nu effectief? Hoe krijg je echt grip om de dienstverlening?

De Dienstenregie-methode zorgt voor regie op IT. De focus ligt in het meetbaar en inzichtelijk maken van IT-prestaties en dit inzicht verbinden met servicegericht gedrag. Het bestaat uit 4 stappen:

  1  
Diensteigenaren - bepaalt welke kerndiensten je levert en wie je daarop kan aanspreken.
  2  
Dienste meten - maakt prestaties meetbaar en stelt eisen aan de registratie van meldingen met waardevolle stuurinformatie resultaat.
  3  
Diensten visualiseren - visualiseert prestaties van kerndiensten, teams en leveranciers met als resultaten: inzicht in kwaliteit, gesprek over kwaliteit en samenwerking.
  4  
Dienstenregie - leidt tot servicegericht gedrag, samenwerken en continu verbeteren zodat iedereen weet waar de knelpunten liggen en veel meer kan doen met de bestaande middelen.