“Ik voel me een roepende in de woestijn”

De IT-dienstverlening aan onze eindgebruikers laat te wensen over. De servicedesk pakt zaken zo goed mogelijk op maar in de back office blijven zaken te lang liggen. Ik word in mijn aansturende rol niet serieus genomen. Kwaliteitsverbetering leeft onvoldoende en ik word er als procesmanager bij elke (klant)rapportage wel op aangekeken. Ik wil dit graag anders maar ik kan het niet alleen.

Onze ervaring:

“IT stuurt niet op feiten en cijfers”

Veel serviceproviders hebben geen grip op de kwaliteit van hun dienstverlening. Helpdesktools ondersteunen weliswaar bij het afhandelen van honderden (gebruikers)meldingen per week, maar op dienstniveau ontbreekt betrouwbare stuurinformatie om goed te prioriteren en bij te sturen. Hierdoor regeert de waan van de dag. Iedereen doet wat hij goed acht of wat uitkomt en daarbij wordt onvoldoende gekeken naar de kwaliteitsbeleving van de klant en eindgebruiker.

Onze oplossing:

De Dienstenlandkaart maakt de prestaties van elke IT-dienst voor iedereen inzichtelijk

Op de Dienstenlandkaart is in één oogopslag en voor iedereen op dienstniveau duidelijk wat goed gaat en wat bijsturing nodig heeft. Door dit inzicht wordt de rol van procesmanager veel concreter en kan de procesregisseur de lijnorganisatie veel beter helpen. Mensen spreken elkaar direct aan als prestaties onvoldoende zijn. Iedereen ervaart verbetering. Daar worden we blij van!

Onze aanpak

“De Dienstenlandkaart is geen tool, maar een methode om te verbeteren”

“Alles draait om GEDRAG”

 

Ons uitgangspunt: eerst meten, dan verbeteren.

De eerste stap van onze aanpak is: het meetbaar maken van de prestaties van IT. De basis hiervoor is de bestaande meldingentool. Na enkele weken zijn de eerste resultaten al beschikbaar en kan het sturen en verbeteren beginnen.

Vervolgens trainen we een kernteam in het werken met de Dienstenlandkaart en het uitdragen ervan.
De kern van de training is het leren duiden van prestaties. Dit stelt iedereen in staat om verbeteringen voor te stellen. Op hun beurt leiden verbeteringen tot betere prestaties en die worden zichtbaar in de vorm van hogere scores in de Dienstenlandkaart.

De benodigde investering van organisaties is beperkt want het sturen van dienstverlening is al onderdeel van ieders werk. Wij leiden mensen op om het heft in eigen handen te nemen.

Wij trainen procesmanagers, teamleiders en het IT-managementteam tot meesters in IT-regie.

Neem contact op

Bel ons

Uiteraard is elke organisatie uniek. Wij leveren daarom geen standaard out-of-the box producten. Al onze producten en diensten worden up uw unieke organisatie afgestemd.

Heeft u vragen of wilt u weten of of wij een bepaalde dienst ook op uw situatie af kunnen stemmen?

U kunt ons natuurlijk ook gewoon even bellen. Bel Robert Wempe via: +31 6 4300 9934‬

Waar loop jij tegen aan?


"Ik voel me een roepende in de woestijn."


De dienstenlandkaart geeft een goed beeld van de diensten en processen binnen uw organisatie. Hierdoor kunt u precies zien wie u waar op aan kunt spreken en voelt u zich niet als een roepende in de woestijn.


Meer over procesmanagement

"Ik heb altijd gedoe."Innovatie is noodzakelijk, maar brengt ook vragen en risico's met zich mee. Waar moeten we als eerste mee aan de slag en levert het ook op wat het op zou moeten leveren? De Dienstenlandkaart geeft duidelijk inzicht in uw verbeterpunten en bewaakt de "onzichtbare" gevolgen van Innovatie.

Meer over IT-management

"Ik moet mijn leveranciers maar vertrouwen op hun blauwe ogen"

De dienstenlandkaart biedt uitstekende mogelijkheden om precies te zien of en hoeveel uitval er is op ingekochte diensten geeft heldere informatie over respons- en oplostijden. Zo hoeft u uw leveranciers niet meer op hun blauwe ogen te geloven.


Meer over IT-diensten inkopen